Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tälle sivulle tulee yleisiä ja laitekohtaisia ohjeita hyvälaatuisen syvyysdatan keräämiseksi.

 

Lowrance

Suositellaan tallentamaan luotausdata SL2 tiedostomuotoon.  Vanhemman laitteet tukevat vain SLG-muotoa, joka sekin kelpaa. 

 

Humminbird

Suositellaan tallentamaan luotausdata ja lähettämään se.  Data on tallennettu RECORD-hakemistoon, josta löytyy .DAT -päätteinen tiedosto ja vastaavasti nimetty alihakemisto, esimerkiksi

  • Tiedosto R00160.DAT
  • Hakemisto R00160
  • Pakkaa .DAT -tiedosto ja alihakemisto zip-arkistoon ja lähetä se.

Vaihtoehtoisesti Humminbird voidaan säätää tallentamaan sijainti- ja syvyystiedot GPX-tiedostoon.  Tämä vaihtoehto ei tallenna varsinaista kaikutietoa, mutta tiedot riittävät kuitenkin syvyyskäyrien tekoon.  Mitä lyhyempää syvyyspisteiden tallennusväliä käytetään sitä parempi.

 

Garmin

 

Syvyyskartta.fi ei ainakaan toistaiseksi voi käyttää Garminin raakadataa.  Siitä syystä syvyystiedot on tallennettava laitteesta GPX-tiedostoon.  Garminin raakadataa voi kuitenkin lähettää arkistoitavaksi tulevaisuutta varten.

Aseta tietojen keräysväli mahdollisimman tiheäksi  eli käytä yhden sekunnin tallennusväliä.  Älä tallenna jälkeä GPX tiedostoksi suoraan laitteesta, sillä tämä toiminto poistaa suurimman osan mittauspisteistä.  Sen sijaan vie koko lokitieto (ACTIVE_LOG) GPX-muotoon.

 

NMEA-lokitiedostot

 

NMEA-lokia voidaan käyttää hyväksi, jos siihen sisältyy GPS-viestejä RMC, GGA ja GLL sekä kaikuluotausviestejä DPT and DBT.  Viestien on oltava tiedostossa limittäin (paikka-syvyys-paikka-syvyys...).

 

Tekstitiedostot

 

Tekstitiedostoja, joihin sisältyy tiedot itäkoordinaatti, pohjoiskoordinaatti ja syvyys, voidaan käyttää myös, olivatpa ne peräisin mistä lähteestä hyvänsä.  Käsiluotaus pilkinrei'istä narun ja käsi-GPS:n avulla on täysin toimiva menetelmä.